Mina bästa café- och restaurangtips i Riga

riga+top restauranger tips+café guideriga+top restauranger tips+café guide

Jag är inte nödvändigtvis den som tar tillfället i akt att testa lokala delikatesser när jag är ute och reser, bor ju ofta på hostels och airbnb där jag får tillgång till kök. Dels för att spara in på pengar, och dels för att det kan bli en stress för mig att alltid behöva leta efter ett matställe. Är ju dessutom lite kräsen i min mat, så att käka sniglar och kalvtunga är inte min grej. Men! When in Riga! Jag och min mamma bodde på hotell, och reseledare som jag är i hennes sällskap så tog jag på mig uppgiften att leta upp både restauranger och caféer under våra dagar. Ska dela med mig av fyra tips på restauranger och caf´éer som jag fastnade lite extra för!

Kuuka

Här hittas avvomackorna som bringar skam till de svenska varianterna. Gott bröd fyllda till bredden med kyckling, grönsaker och avokado. Tänk er en avvo toast i Sverige, dubbla den med tre och halvera priset så har du denna dröm. Åh, vad jag önskar att jag kunde ta med ett fik hem! Hade levt på dessa underbara skapelser. Detta söta lilla café ligger dessutom i Rigas Old Town.

kuuka+rigakuuka+riga
kuuka+rigakuuka+riga

Parunāsim kafe'teeka

Här är nog stans godaste varma choklad! Jag tycker Riga hade bra oboy överlag, men den här var något extra ändå! Ett mysigt café med en lugn atmosfär, bra personal och en inredningsstil som jag skulle kunnat ta med hem. Ett typiskt jobbcafé, skulle jag vilja säga. Ligger i Gamla stan, precis vid husen The Three Brothers!

cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide
cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide
cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide

La Kanna

Gå hit för en härlig lunch! Vi stötte på restaurangen av en slump, och valde att gå in tack vare deras höga rating på Google Maps. Väldigt mycket Södermalm, väldigt mycket hipsterkänsla. Otroligt god och prisvärd mat, skulle kunnat beställa in flera stycken rätter på en och samma gång. Du hittar stället på Tērbatas iela 5, i området Centrs.

cafe+riga+to do+guide+la kannacafe+riga+to do+guide+la kanna
cafe+riga+to do+guide+la kannacafe+riga+to do+guide+la kanna
riga+lunch+restaurang+top+guideriga+lunch+restaurang+top+guide

Restorāns Pētergailis

Sista kvällen åt vi middag på Pētergailis, en restautang som bland annat serverar lettisk mat. Och jag kan nog slå till med att det här var det bästa med hela Riga - så god mat! Var så skeptisk till det här stället innan vi gick dit, mest för att det låg i hjärtat av Old Town. Så fördomsfullt, där turisterna frodar brukar det ofta vara orimligt dyrt för halvbra mat. Men det här var så prisvärt! Får ta det här som en viktig lärdom att alltid göra min research innan jag skjuter ner något. Njöt av den här upplevelsen, det var som att komma hem till någons vardagsrum, typ. Ligger precis bredvid St Peterskyrkan!

cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide
cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide
cafe+riga+to do+guidecafe+riga+to do+guide
Föregående
Föregående

Portugal på en budget: Vad kostar det att resa i två veckor?

Nästa
Nästa

Vandra i Abisko Nationalpark: Linbanan upp till Njullá