Hemma hos: Nya möbler till vardagsrummet

Det har hänt lite saker sen senast jag la upp bilder på mitt hem. Att styla till ett hem och hitta rätt möbler är en process som tar låååång tid - speciellt om man precis har blivit 100% egenföretagare och inte har en stor budget att köpa möbler för var och varannan dag. Och så vet jag ju knappt ens vad jag vill ha förens jag ser det.

Men lite saker har hänt! Mest i vardagsrummet. Här ser du hur det såg ut innan jag började byta ut möbler och lägga till detaljer - spana in det innan du kikar på hur det ser ut nu!

Kontorshörnan

Det första vi fixade var kontorshörnan. Det är här vi sitter och jobbar om dagarna och det är här Johan spenderar sina kvällar när han spelar dator. Skrivbordet som vi hade var dessutom väldigt otympliga och tog upp mer plats än vad de borde, just för att de stod så konstigt till och inte kunde skjutas ända till väggen.

Vi kollade på att köpa färdiga skrivbord. Men med våra mått och stil var det både väldigt svårt och dyrt att hitta bra bord. Så vi bestämde oss för att jag skulle snickra ihop några från grunden istället. Och när jag säger snickra från grunden, så menar jag the basics: såga, skruva och betsa. Ett snickeri som är helt nybörjarvänligt och DIY-passande!

DSCF1828.jpg
DSCF1848.jpg
DSCF1881.jpg

Du kan läsa om hela processen av att bygga egna skrivbord här, men för att sammanfatta det kort så köpte vi furuskivor och sågade till. Efter ett par omgångar av betsande och inoljning skruvade vi på ben från Ikea och ställde upp dem. Klart! Nu har det gått nån månad eller så och jag är fortfarande så nöjd med resultatet. Är så glad att vi kan utnyttja allt utrymme i hörnet - trots rör som går längs väggen och ett element som sticker ut under fönstret.

DSCF1840.jpg

En ny soffa

Ja! Vi har en ny soffa! Den svarta vi hade var alldeles för stor och bulkig. Den tog upp mycket plats, var hög i ryggen men var ändå inte tillräckligt stor för att två personer skulle kunna halvligga i den samtidigt. Det var tillslut min mamma som kom med förslaget att vi skulle byta ut den svarta soffan mot hennes tresits som ändå bara stod nere i källaren.

Nu har vi istället en soffa som både är mindre i helheten, men har större sittyta och bättre mysmöjligheter. Jag vet, den kombinationen låter galen men det är sant.

DSCF1787.jpg
DSCF1793.jpg
DSCF1812.jpg
DSCF1801.jpg

Gardiner

Okej, tänker ni, nu har hon flippat. Och nja, gardiner är väl kanske inte det som totalt förvandlar ett rum. Men! Det är en liten bit på vägen. Att få upp gardiner gjorde så att vi äntligen kunde dölja vattenrören som går på vardera sida av fönstren. De rören är en riktig vagel i ögat och att kunna dölja dem gjorde så att vår lägenhet nu känns lite mer som ett hem. Dessutom är de ganska bra för när solen ligger på. De är den perfekta kombinationen av att blocka ut solen men släppa in ljus.

DSCF1816.jpg
DSCF1843.jpg
DSCF1817.jpg
DSCF1823.jpg

Mer från hemmet

Föregående
Föregående

Mina plantor & hur mycket de växt

Nästa
Nästa

Inspiration & tips för att starta en Bullet Journal: Såhär gör du