Road trip från Stockholm till Lofoten, Norge

Till helgen bär det av mot Lofoten. En drömplats för många, så även för mig. I min bucket list för 2019, den otroligt nedkortade versionen, har jag som punkt att besöka de skandinaviska fjällen mer. Sedan jag kom från från Abisko i somras har jag liksom inte riktigt kunnat hantera att det finns så mycket att se, så nära. Lovade mig själv att jag minst en gång detta år skulle besöka fjällen igen. Jag försöker alltid att se Sverige som om jag bara bodde här tillfälligt - se allt medan jag kan.

När jag sedan fick frågan om jag ville följa med till Lofoten var det inte så mycket att snacka om - jag skulle med! Johan och jag pratade först om att stanna i Lofoten en längre tid, men vi bestämde oss för att köra dit för att få se mer av Norge. Jag älskar sådana resor, och faktum är att alla resor vi gjort tillsammans varit road trips. Det gäller att hitta sitt sätt att resa, och vårt sätt är nog via bil!

roadtrip+irland+norgeroadtrip+irland+norge

Detaljerna är fortfarande lite luddiga, men vi räknar med att köra i fyra dagar, 8-10 timmar per dag. Vilket, ja, är mycket. Men då våra andra alternativ är flyg (snordyrt) eller tåg (nattåg, buss, buss, buss) så känns bilen plötsligt väldigt bekväm. Jag har alltid älskat att åka bil, och så ser man ju så otroligt mycket. Resan en del av upplevelsen och även då vi bara kommer ha några timmar på varje stopp så kommer njutandet även komma från att köra längst med bergsfötterna.

Tanken är att vi ska ha med oss ett tält för att inte behöva leta efter boende varje natt. Och så bara köra! Jag har pinnat ett par ställen på Google Maps att köra efter, men för att vara ärlig så tror jag det bästa är att sikta på att köra uppåt och ta lite längre tid på oss där. Allt efter Trondheim ser ju helt fantastiskt ut! Ska uppdatera er om hur allt går till, men det blir när jag är hemma igen. Varken jag eller Johan är några mästerplanerare när det kommer till resor, utan gillar att kunna ta det som det kommer när det går.

roadtrip+portugal+norgeroadtrip+portugal+norge
Föregående
Föregående

Roadtrip Stockholm-Lofoten: Tips till att köra i Norge

Nästa
Nästa

Road trip stad för stad: Bila genom Portugal