Vi fyndande möbler till lägenheten på second hand

Möbler har tillkommit i lägenheten! Vi har länge tänkt på att vi vill ha ett matbord, soffbord och lite andra bord i de olika rummen. Men vi har aldrig kommit för oss att införskaffa det. Dels för att vi inte ville köpa helt nytt, och dels för att vi i vanliga fall inte har bil.

Det finns en del bra second hand-butiker i Brighton som främst fokuserar på just möbler. Emmaus i Portslade är speciellt bra! De har två stora lagerlokaler med allt från bord till vaser till garderober och speglar. Allt är dessutom väldigt rimliga priser. Här köpte vi samtliga möbler faktiskt. Ska vi kika på vad som införskaffades?

Först och främst har vi vår matgrupp. Två stolar för £10 styck, och ett matbord som jag har för mig kostade £15. När vi äter tre kan vi ställa dit en kontorsstol på kanten, och när vi är fyra flyttar vi bort soffbordet och stället matbordet i mitten av rummet.

DSCF7212.jpg
DSCF7215.jpg
DSCF7219.jpg

Först tänkte vi fixa till stolarna så att de var närmre i färgen, men jag gillar det nog såhär? Bordet har ju ändå lite olika nyanser, jag tycker det passar. Vad tycker ni?

DSCF7221.jpg
DSCF7229.jpg

Vardagsrumsbordet då. Världens finaste bord! Gammalt, vintage med ett snyggt träverk. Vi repade det på vägen hem. Det var inte så att vi gjorde det med flit, men vi tänkte inte heller att det skulle bli så stor skada som det faktiskt blev. Vi glömde ta med typ en handduk och när matbordet satte upp en kamp och inte ville glida in i bilen blev det lite repigt.

Sjukt jävla tråkigt, men jag hoppas att det går att slipa till och sedan olja om det?

DSCF7234.jpg

Så fint ändå dock! Stort men inte tungt. Precis vad jag letar efter i ett bord. Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi betalade £20 eller £40 för det här? Hur som helst, billigare än det fulaste bordet på valfri möbelbutik online.

DSCF7252.jpg

Vi går vidare till hallen. Rummet som inte fått nån kärlek alls. Vi hade planer att sätta upp skohyllor och bord redan när vi flyttade in, nu har vi åtminstone fått in ett bord. Hallen blir väldigt mörk, så att ha plats för en liten lampa gör susen. Det här bordet köpte vi för £15 tror jag!

DSCF7253.jpg

Vi köpte också med den här korgen för £2.50 att lägga nycklar i. Och, nu med Englands regler, våra masker att ha när vi handlar.

DSCF7257.jpg

Till sist hittade jag även ett nattduksbord till min sida av sängen. Här stod ju en kartong förut (som nu har blivit korgar, ska visa er!). Det är inte fullt lika orange i verkligheten. Kostade mig £10 och jag är supernöjd.

DSCF7262.jpg

Kolla vad mycket min avokadoplanta har växt! Jag ber till hela himlen att mina små plantisar klarar sig under tiden jag är i Sverige!

DSCF7266.jpg

Annat som är nytt i rummet är dessa hyllor. En dag fick jag bara nog av tomma väggar och smällde upp dessa. Den här väggen är som insjunken, som ett litet hörn, så det går inte att göra så mycket av utrymmet. Men dessa hyllor gjorde susen.

DSCF7270.jpg

Här syns det kanske bättre var de sitter?

DSCF7277.jpg

Lagom till att jag lämnar i en månad så köpte jag en ny växt. Fick syn på den när jag var och handlade krukor och kunde inte lämna den. För £3 blev den min!

DSCF7280.jpg
DSCF7279.jpg

En annan hylla som fått flytta in är den här. Den ska bli mörkare och lite mer organiserad tror jag, men den gör sig riktigt bra där bredvid dörren. På den högra bilden ser man förresten hur bisarrt sne väggar och golv är i den här lägenheten. Det går liksom åt sidan, men så sjunker dessutom alla golv ner i mitten. Vår byggnadskomplex från 1850-talet ser väldigt fin ut, men den är inte fullt lika rolig att bo i ibland.

DSCF7289.jpg

Kolla hur mycket den här plantan har växt också! Kul!!!


Mer från hemmet

Föregående
Föregående

Köp din egen DIY makramé ampel: Min nya webbshop!

Nästa
Nästa

Hur är det att bo i England? En promenad genom Brightons stadsdel Hove