Gamla hantverk och vintagemöbler från mammas vind

Det är förvånansvärt vad mycket man kan hitta i ett förråd. Som en privat second hand-butik nästan. Jag hade glömt att ett förråd inte bara är en plats för flyttkartonger och vinterkläder, utan också är ett tillfälligt hem för ärvda hantverk och bord som inte får plats i hemmet. Själv har jag inte bott tillräckligt länge på ett och samma ställe för att inte sälja av allt när jag flyttat. Min mamma däremot, hon har förvaringsutrymmen som huserar många spännande saker.

Sedan jag var liten har jag sett mamma spara undan allt och ingenting i förråd och vindar. För varje gång vi flyttat har den där högen med möbler och dekorationsprylar hängt med, och växt. Och förutom gamla teckningar, dockor, jackor och extra täcken så finns det också ett gäng användbara saker undanstuvat i mörkret. När jag var och hälsade på i söndags tog jag mig en titt på vad exakt hon hade sparat. Det visade sig, en hel del bra grejer. Ska vi spana in dem?

Först ur är bordet jag minns från min barndom. Jag vet att det hängt med i ett gäng hus och lägenheter, och nu har den alltså hamnat i min. Vad jag ska ha på det är än oklart. Det är nästan som ett avlastningsbord, men det står för långt in i lägenheten för att fylla en funktion. Just nu bor min Ampellilja där. Snart har jag så många ställen att ställa plantor på, att jag måste skaffa fler växter.

DSCF1623.jpg
DSCF1658.jpg
DSCF1656.jpg

Ovanför bordet har jag fått upp hyllor.

DSCF1632.jpg
DSCF1645.jpg
DSCF1639.jpg
DSCF1648.jpg

Och i sin helhet ser det ut såhär:

IMG_8944.JPG

Jag hittade också en pall jag tänkt måla om. Tanken med den här är väl främst att jag ska ha nåt att stå på när jag inte när saker, men den funkar precis lika fint som plantställ när den inte används.

DSCF1661.jpg

Minns ni den sjukt färgglada mattan som låg i vårt vardagsrum? Ja, den åkte så fort jag hittade en bättre. Den här trasmattan låg i mammas garage och, ja, visst är den lite smutsig här och var. Och det är inte mattan jag tänker mig som den ultimata (jag tror på en mörkare), men den är tusen gånger bättre än dess föregångare. Framför allt så är den ju enfärgad och passar ganska bra in med resten av färgtemat i lägenheten.

DSCF1664.jpg
DSCF1670.jpg

Sist ut fick jag med mig ett överkast hem. Det här har min gammelmormor virkat (!). Målet med sovrummet är att mjuka upp det med mörka, varma färger (har hängt upp gröna sammetsgardiner, till exempel) så jag tror att ett virkat överkast i vitt kan vara fint i slutändan. Och såklart, att det är virkat av världens mysigaste gammelmormor är ju ett stort plus. Fint att hennes hantverk fortfarande får ta plats fastän hon dog för över 20 år sen.

DSCF1680.jpg

Fler inlägg:

Föregående
Föregående

Inspiration & tips för att starta en Bullet Journal: Såhär gör du

Nästa
Nästa

Uppdatering på mina odlingar: sötpotatis, tomat och paprika