Projektdagboken: Stickad tröja & en volangtopp

Idag startar en ny serie på bloggen. Projektdagboken!

Mycket av det jag gör hamnar inte i ett blogginlägg. Till stor del är det för att jag inte känner att det är kanske inte är matigt nog att fylla ut ett helt inlägg. Vilket är synd, för kanske är det så att ett projekt som aldrig hamnar här, kanske skulle kickat igång inspirationen för just dig.

På senaste har jag fått så otroligt fina kommentarer och DMs på Instagram, att det jag gör peppar och inspirerar. Det är typ det finaste meddelande jag nånsin kan få.

Och precis som jag verkar peppa dig, så peppar du mig. Att få såna meddelanden får mig att vilja ge mer. Det var så den här kategorin kom till liv.

Så vad är projektdagboken?

Projektdagboken är kategorin som ska fyllas med halvfärdiga hantverk. Kläder jag kommit halvvägs på, projekt jag precis ska starta, småsaker jag gjort klart men som inte är nog för ett eget inlägg. Mitt mål med den här delen av bloggen är att den ska ge dig inspiration och pepp genom att visa upp mer av det jag gör. Kanske ge dig lite steg-för-steg-uppdateringar?

Jag tror det kan bli ganska trevligt för både dig och mig.

En stickad tröja utan sömmar

Så. Det första projektet som ändrar projektdagboken är en stickad tröja. Jag fick ett infall under julen och ville börja sticka. Det kändes som en rimlig fortsättning på virkandet. Att virka är favoriten av de två, men man kan ju göra lite andra saker i och med stickning så jag gav det ett försök.

De första vändorna blev inte helt lyckade. Jag ska inte ljuga om det. Var jag rätt nära på att ge upp? Jo. Stickningen fick ligga i hörnet av soffan både en och fem dagar. Men som av ett mirakel, och en gnutta envishet, började jag om från scratch och sen dess har 68 maskor växt till en snart klar tröja. Jag har bara ärmarna kvar!

Inom stickning är jag nygammal, kan man säga. Jag stickade lite när jag var yngre. Och så stickar både min mamma och mormor galet bra, så man kanske kan säga att jag har det i blodet. Haha.

Varför jag säger det? Jag det hur otroligt jävla irriterande det kan vara att se nån lyckas på typ första försöket. Så även fast jag säger nybörjare, så jag jag inte riktigt nybörjare till 100%.

Till mönster (ja! Jag använder mönster till den här tröjan. Vem är jag?) köpte jag ett ganska enkelt sådant från Well Loved Knits på Etsy. Hennes Seamless Mock Neck Sweater ser så otroligt mysig ut. Jag var ju tvungen att testa själv.

Såhär långt kan jag säga, att om du inte läst ett mönster förut så lär det här nog vara ganska svårt. Jag lyckades klara mig med hjälp av Youtube-videor och annat, men har ändå lyckats sticka fel och missförstått instruktionerna. Är du däremot några tröjor in så tror jag detta mönster kommer funka galant!

Klänningen som blev en topp

Mitt nästa projekt skulle egentligen vara en klänning. Men som tack vare mina halvdanna mått blev en topp (och en kjol faktiskt). Jag hade hittat ett stort påslakan på second hand, perfekt för en volangklänning i vår. Men så blev det ju inte, obviously.

Jag säger bara: ha koll på stretchen i tyget. För det hade då inte jag. Stretchen blev mitt fall. Eller min räddning. Det beror ju på hur man ser det. Istället för en klänning fick jag en tröja som jag äääälskar. En crop top med extra tyg i ärmarna för att fylla ut omkretsen. Och istället för att dölja det, valde jag att göra det till en detalj.

Jag tänkte att jag skulle göra ett separat inlägg om den här tröjan längre fram. Och speciellt hur jag fixade till nåt som skulle blivit för litet. Så jag tänker inte snacka för mycket om det, då blir det väl lite kaka på kaka? Men jag ville nämna tröjan ändå. Gillar den så mycket!

Vad har du på g?

Så ni vill jag ju veta: vad har du på gång? Berätta gärna! Är för tillfället lite låg på inspiration inför vad jag ska sy härnäst. Behöver lite att ta från, tror jag. Vad har du för planer? Får man härma lite, kanske?


Föregående
Föregående

Så virkar du hängselbyxor till ett barn + tips på mönster

Nästa
Nästa

Virka en topp: Såhär virkar du en tröja i ripple stitch